80 Bin Alabalık Ordu\\\'da Derelere Bırakıldı

Ordu’nun Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası’nda bulunan dere ve diğer su kaynaklarına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 80 bin benekli alabalık bırakıldı.
Paylaş

Ordu’nun Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası’nda bulunan dere ve diğer su kaynaklarına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 80 bin benekli alabalık bırakıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan “Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Kabadüz ilçesinde Çambaşı Deresi’ne 80 bin kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu salındı.

Orduda alabalıklar dereye bırakıldı son dakika
GENEL SEKRETER ALP: "BİLİNÇSİZ AVLANMANIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ"


Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, bilinçsizce yapılan avlanmalar sonucu balık sayısında azalma görüldüğü için bakanlık yetkililerince derelere her yıl balık bırakıldığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Genel Sekreter Alp, “Bugün burada, “Trabzon-Maçka Üretim İstasyonu’nda üretilen 80 bin alabalığı Çambaşı Yaylamızın Derelerine saldık. Derelerimizin eski zamanlarda olduğu gibi alabalık açısından daha zengin hale gelebilmesi için yapılması gereken en önemli şey bilinçsiz avlanmanın önüne geçmektir. Bu kuralların uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti göstermeliyiz” şeklinde konuştu.


Öte yandan bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ordu’da 2007 yılından bu yana 655 bin benekli alabalığın Kabadüz ve Gölköy ilçelerindeki dere ve göllere yerleştirildiği kaydedildi.

 

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Fatih ALTUNBAŞ
Admin
Yayın tarihi:
28/06/2020
Etiketler
orduhaberleri, alabaliktesisi, doğalbalıktesisi, kabadüzbelediyesi
.
SONRAKİ
UMDH “Suriyeliler Belirsizlikten Kurtarılmalı”
Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı. Dünya üzerindeki güncel mülteci sayılarının yer aldığı açıklamada Türkiye’ye de çağrıda bulunuldu.
Fatih ALTUNBAŞ
fatih
BENZER İÇERİKLER
Vali Elban’a Şehit Ve Gazi Derneklerinden Ziyaret
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Adana Şube Başkanı Uğur Çiftçi, Şehit Gazi Sendikası Adana İl Başkanı Yavuz Hakan, Şehit Aileleri Yardımlaşma ..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana İl Emniyet Müdürü İnci’den polislik hayali kuran çocuğa ’’üniforma’’ sürprizi
Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, polislik hayali kuran 12 yaşındaki Tuba T.’ye üniforma hediye etti.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
ABD Seçimleri Son durum.. Trump mu? Biden mi?
Amerika Birleşik Devletleri ABD seçimleri dün geceden beri aralıksız devam ediyor. ABD seçim sonuçları ne oldu? takipte kalın.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.