Adana’da FETÖ sanığı iki eski polise 15’er yıla kadar hapis cezası istemi

Adana\'da FETÖ/PDY\'nin mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları iddiasıyla iki eski polis hakkında \"silahlı terör örgütü üyeliği\"nden 15\'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Paylaş

Adana'da FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları iddiasıyla iki eski polis hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Polislikten ihraç edilen tutuksuz sanıklar S.D. ve C.K. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanıklar hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede beyanına yer verilen tanık M.E, 2007 yılında Van'da çalışırken polis memurlarının katıldığı FETÖ/PDY'nin sohbet toplantılarında aynı gruptaki C.K'nin da yer aldığını, onun evinde de sohbet toplantıları düzenlendiğini öne sürdü.

S.D. ve C.K'nin FETÖ'ye sadakati ve bağlılığı en üst düzeydeki kişilerin bulunduğu "A5" koduyla derecelendirildikleri kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelilerin örgüt mahrem imamlarıyla irtibat halinde bulundukları ve örgüt tarafından takiplerinin yapıldığına dair dijital verilerin bulunduğu anlaşılmakla. Şüphelilerin örgütle organik bağ içinde oldukları ve HTS kayıtlarının incelenmesinde haklarında FETÖ/PDY üyeliği suçundan adli işlem yapılmış birçok şahısla yoğun telefon görüşme trafiğinin tespit edildiği ve örgütün kuruluş amaçlarını, faaliyet ve eylemlerini benimsedikleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde üzerlerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmaları kamu adına iddia ve talep olunur."

İddianamede ifadelerine yer verilen sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sanıkların ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

Kaynak:ADANA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
10/08/2020
Etiketler
adana, adanahaberler
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Mersin’de düğünde çıkan tartışmada silahla vurulan kişi hayatını kaybetti
Mersin’in Gülnar ilçesinde düğünde çıkan tartışmada silahla vurulan kişi öldü
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Mersin’de Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı kınandı
MERSİN HABERLERİ, Mersin’in Erdemli ilçesinde Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı kınandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Aylin Cesur: ’’İstanbul Sözleşmesini Onaylayıp Gerekliliklerini Yerine Getirmemek İkiyüzlülüktür’’
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ülkemizde kadına yö..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana’da ölüme terk edilmek istenen yavru köpekleri jandarma kurtardı
Adana’nın Kozan ilçesinde ölüme terk edilmek istenilen 5 yavru köpek jandarmanın dikkatiyle kurtarıldı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.