Antalya’da halk otobüsü şoförü evdeki alevleri aracındaki yangın tüpüyle müdahale ederek söndürdü

Antalya’da durakta yolcu indirdiği sırada bir evin balkon kısmından yükselen dumanları gören halk otobüsü şoförü, aracındaki yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek alevleri büyümeden söndürdü.
Paylaş

Antalya'da durakta yolcu indirdiği sırada bir evin balkon kısmından yükselen dumanları gören halk otobüsü şoförü, aracındaki yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek alevleri büyümeden söndürdü. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şehir içi toplu ulaşım şoförlüğü yapan Emre D., Gürsu-Varsak KC35A hattında halk otobüsle sefer yaparken Altınova Mahallesi PTT Caddesi'ndeki durakta yolcu indirdi. Emre D. , bu sırada durak yakınındaki iki katlı evin balkonundan dumanların ve alevlerin yükseldiğini gördü.

Otobüsü park eden Emre D. , araçtaki yangın tüpüyle alevleri söndürdü.

Yangının, soba kovasından balkona boşaltılan kül içindeki kor kalıntılarının plastik sandalye ve masayı tutuşturmasından dolayı çıktığı tespit edildi.

Emre D., ilk başta dumanları görünce balkonda mangal yakıldığını sandığını söyledi. 

Biraz daha dikkatli bakınca alevlerin büyümeye başladığını fark ettiğini anlatan Emre D. , şunları kaydetti:

"Otobüste bulunan yangın tüpünü alarak acilen yangının olduğu alana gittim, söndürmeyi başardım. Yangına müdahale ettikten sonra evin kapısını çaldım. Yangından ev sahibinin haberi yoktu. Ev sahibi dışarıya çıkınca şoke oldu. Her yerde dumanlar vardı. Beni görünce şaşırdılar onlara biraz daha dikkatli olmalarını söyledim. Ulaşım A.Ş. bize yangın eğitimi, ilk yardım eğitimi aldırdı. Verdikleri eğitim bugün bir faciayı önledi." 

Ev sahibi kadın ise sabah sobanın küllerini daha sonra çöpe atmak için balkona bıraktığını ancak rüzgarın etkisiyle balkondaki eşyaların tutuştuğunu, üç çocuğuyla içeride olduğunu ve yangının farkına varmadığını belirterek, "Sağ olsun şoför arkadaşımız görmüş, ateşi söndürmüş. Kendisine çok çok teşekkür ederim." dedi. 

Kaynak: ANTALYA (AA) 

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
16/02/2021
Etiketler
antalya, antalyahaber, yangın, antalyayangın
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan 6 kişi yakalandı
Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışırken Hatay’da yakalanan 5 Rusya ve bir Libya uyruklu adliyeye sevk edildi.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Keçiören Belediyesi kendi ürettiği organik ürünleri yemekhanesinde kullanıyor
Keçiören Belediyesi, hizmet içi ihtiyaçların karşılanması için Bağlum\'daki organik bostandan toplanan mahsulleri belediyeye ait personel yemekhanesin..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Mersin’de düştüğü kuyuda mahsur kalan köpeği itfaiye kurtardı
Mersin’in Mezitli ilçesinde, düştüğü kuyuda mahsur kalan köpek itfaiye ekiplerince kurtarılıp, sahibine teslim edildi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
TürkTraktör yerli iş makinesi üretiminde 1 yılı geride bıraktı
TürkTraktör, paletli ekskavatör, lastikli yükleyici, kazıcı yükleyici, mini yükleyici ve mini ekskavatör gibi tüm saha çalışmalarındaki ihtiyaçlara çö..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.