Antalya’da kar ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı

Antalya’nın Akseki ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan 8 kişi, belediye ekiplerince kurtarıldı.
Paylaş

Sülek Yaylası'nda bahçeye giden 8 kişi, kar ve tipi nedeniyle yolların kapanması sonucu mahsur kaldı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye hareket eden Akseki Belediyesi ekipleri, karlı kaplı yolları 5 saat süren çalışmanın ardından açarak 4'ü çocuk 8 kişiye ulaştı.

Ekipler, sağlık durumları iyi olan 8 kişinin merkeze inmelerine yardımcı oldu.

Yaylada mahsur kalanlardan İsa Külahlı, 5 gün önce yaylada bulunan bahçelerini ekmek için yukarıya çıktıklarını söyledi.

Üç gün boyunca aralıksız kar yağdığı için merkeze inemediklerini belirten Külahlı, "Belediyeden yardım istedik, sağ olsunlar yardımcı oldular ve yolumuzu açtılar. Bizi arabamızla Alacabeli mevkisine kadar çektiler. Gereken yardımları yaptıkları için sağ olsun var olsunlar." dedi.

Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan ise söz konusu can kurtarmak olduğunda mesafenin bir öneminin olmadığını, her zaman ulaşılabilir bir belediye olduklarını ifade etti.

                                                                                                                                                     ANTALYA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
13/04/2021
Etiketler
OGESTİ, antalya
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Sahura kalkmadan oruç tutmak bağışıklık sistemini savunmasız bırakabilir
Medipol Pendik Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Gençyürek, sahura kalkmadan oruç tutmanın bağışıklık sistemini savunmasız bırakabileceğine dikkati çekerek, ’’Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için, taze sebzelere ve meyvelere iftar ve sahur sofralarında mutlaka yer vermeliyiz’’ ifadesini kullandı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Adana’da otomobil ile motosiklet çarpıştı
Adana’da otomobille motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Hatay’da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor
Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bazı yerleşim yerleri tedbir amacıyla tahliye edildi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalya polisi, sismik araştırma gemisi Oruç Reis’i selamladı
ANTALYA HABERLERİ, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Limanı açıklarında demirleyen sismik araştırma gemisi Oruç Reis’i polislerin selamladığı klibi s..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.