CHP Ekonomi Masası’nın Türkiye gezisi Mersin’den başladı

Aralarında genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleri bulunan CHP Ekonomi Masası heyeti, Türkiye gezisine Mersin’den başladı.
Paylaş

"CHP Ekonomi Otobüsü" adı verilen üzeri giydirilmiş otobüsle kente gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Ahmet Akın, Fethi Açıkel ve Veli Ağbaba ile milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Özgür Karabat, Orhan Sarıbal, Çetin Osman Budak ve Mehmet Güzelmansur partilerinin Mersin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve bazı partililer tarafından karşılanan heyet, selamlama konuşmalarının ardından basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantının ardından Yenişehir Kültür Merkezi'nde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılımıyla panel düzenlendi.

 

"Para ve maliyet politikalarımız öngörülebilir olacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, paneldeki konuşmasında  son yıllarda Türk ekonomisinde olumsuz gelişmeler yaşandığını savundu. Öztrak, CHP olarak Türkiye'yi güçlendirecek bir ekonomi politikası oluşturmayı amaçladıklarını anlattı.

Para ve parayı düzenleyici kurumlara yönelik planladıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Öztrak, şunları kaydetti:

"Para ve maliyet politikalarımız öngörülebilir olacak. Küresel sermayedeki risk iştahının ekonomik istikrarımızı tehdit etmemesini sağlayacak makro ihtiyati tedbir çerçevesi, ekonomideki tüm unsurlarla birlikte şeffaf bir şekilde oluşturulacak. Türkiye'mizi içine düşürüldüğü buhrandan çıkarmak için önce güvene, ardından yeni kurallara, kurumlara ve platformlara ihtiyaç var."

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan'ın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına da Naci Ağbal'ın getirildiğini hatırlatan Öztrak, "Sayın Lütfi Elvan ve Naci Ağbal geçmişte bürokraside beraber çalıştığımız son derece değerli insanlar. Kendilerine başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.  Öztrak'ın konuşmasının ardından panel basına kapalı devam etti.

AA - Mersin Son Dakika

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
12/11/2020
Etiketler
chp, ekonomimasasi, haberler, turkiyegezisi, faikoztrak
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
Adana’da jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 7 zanlı gözaltına alındı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Adana’da sulama kanalına giren iki kişiden biri kayboldu
Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde sulama kanalına giren iki kişiden biri kayboldu. Vatandaşlar olayın yaşandığı sulama kanalın çevresinde toplandı...
Ogesti SONDAKIKA
haberler
İş makinesi altında kalan 16 yaşındaki genç öldü
Antalya’da kullandığı iş makinesinin uçuruma yuvarlanması sonucu altında kalan 16 yaşındaki genç, hayatını kaybetti.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kovid-19’a yakalandı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.