Çukurova’da mevsimlik tarım işçileri ramazanda mesaide

Adana’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, ramazanda ekmeklerini kazanmaya çalışıyor.
Paylaş

Çadırlarda kalan işçiler, sahurlarını yaptıktan sonra günün ilk ışıklarında tarlaların yolunu tutuyor. Patates toplayarak geçimlerini sağlayan işçiler, günlük 12 saat çalışıyor.

Çocukluğundan beri çiftçilik yapan Kutbettin Aktürk, AA muhabirine, mesleğini sevdiğini söyledi.

Kış aylarında ektikleri patateslerin hasadını yapmaya başladıklarını aktaran Aktürk, ürünlerini İstanbul başta olmak üzere birçok şehre gönderdiklerini kaydetti.

Aktürk, ramazanda sıcak havada çalışmanın çok zor olduğunu belirterek, "Sahurumuzu yapıyoruz, namazımı kılıyoruz ve tarlaya geliyoruz. Haliyle zorlanıyoruz tabi akşama kadar tarladayız. Zor, yorucu bir iş yapıyoruz. İnanın bazen halsiz düşüyoruz, orucumuzu bozmuyoruz, çalışmak zorundayız." diye konuştu.

İşçilerin sorumlusu İsa Özden de sahur yaptıktan sonra ekmek paraları için tarlaların yolunu tuttuklarını anlattı.

Tarlada kimi işçinin patatesleri söktüğünü, kimisinin de çuvallara doldurduğunu aktaran Özden, "Ramazan dolayısıyla eve gittiğimizde bitkin bir şekilde oluyoruz. Özellikle susuzluk insanı yoruyor, iftarda ilk olarak suyu arıyoruz. İftarımı yaptıktan sonra rahatlıyorum. İlk önce sabretmek gerekir, sabretmezsen oruçta tutamazsın işçi de çalıştıramazsın, biz işimizi sabırla yapıyoruz. Evde oruç tuttuğum zaman vakit geçmiyor tarlaya gelince daha keyifli oluyor." ifadesini kullandı.

İşçilerden Ahmet Demirdirek, hem oruç tutup hem de sıcakta çalışmanın zor olduğunu söyledi.

En çok susuzluğun kendilerini zorladığını aktaran Demirdirek, "Allah yardım ediyor, Allah yardım etmese ben bu adımı atamam. Çalışmak zorundayım, 57 yaşındayım, 12 nüfusa bakıyorum. Evlenmek isteyen çocuklarım var, yani çalışmaya mecburum." dedi.

                                                                                                                                                  ADANA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
10/05/2021
Etiketler
ogesti, adana
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana Demirspor, 26 yıllık Süper Lig hasretine son verdi
TFF 1. Lig’de sezonu şampiyon tamamlayan Adana Demirspor, 1994-1995’ten beri uzak kaldığı Süper Lig’e döndü.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
TPF heyetinden İçişleri Bakanı Soylu’ya ziyaret
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret etti.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana’da sahte plaka takılı otomobil terk edilmiş halde bulundu
ADANA HABERLERİ, Adana’nın Seyhan ilçesinde üzerinde sahte plaka olduğu belirlenen otomobil terk edilmiş vaziyette bulundu.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş’ta kayıp olarak aranan kişinin öldürüldüğü ortaya çıktı
Kahramanmaraş’ta 8 gün önce hakkında kayıp ihbarı yapılan kişinin öldürülmesiyle ilgili gözlatına alınan şüpheli tutuklandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.