Dede yadigarı tohumlardan yetişen “Bulanık domatesi“ üreticisini sevindiriyor

SON DAKİKA Kahramanmaraş’ta, dededen kalma tohumlardan yetiştirilen, lezzeti ve büyüklüğüyle dikkati çeken “Bulanık domatesi“ yoğun talep görmesiyle üreticisini sevindiriyor.
Paylaş

Kahramanmaraş'ta, dededen kalma tohumlardan yetiştirilen, lezzeti ve büyüklüğüyle dikkati çeken "Bulanık domatesi"  yoğun talep görmesiyle üreticisini sevindiriyor.

kahramanmaraş üretim

Çeşitli domates türlerinin üretildiği kentte Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Bulanık Mahallesi'ndeki çiftçiler, dedelerinden kalma asırlık tohumları toprakla buluşturarak yetiştirdikleri ürünleri mahallenin adıyla piyasaya sunuyor.

Lezzeti, aroması ve bazıları 1 kilogram civarındaki ağırlığıyla dikkati çeken Bulanık domatesi, tüketicilerden de yoğun ilgi görüyor.

Market ve pazarlardaki tezgahlarda kısa sürede tükenen Bulanık domatesi, tarlada kilogramı 1,5 liraya satılıyor. 

kahramanmaraş tarım

Ayvalı Barajı'nın yanındaki mahallede yetiştirilen domatesler, birçok ile de gönderiliyor.

 "Sofralarda aranan bir lezzet"

Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, AA muhabirine, mahalledeki 250 dönümlük domates arazisinde yılda 1500 ton civarı üretim yapıldığını söyledi.

Mahalle çiftçilerinin Bulanık domatesini yetiştirirken büyük emekler verdiğini ifade eden Çetinkaya, "Bulanık Mahallesi'nde yetişten domates, aroması ve lezzeti son derece kaliteli olmasıyla bilinir. Dönüme yaklaşık 6 ton ürün alınıyor." dedi.

Çetinkaya, domatesin çiftçilerin önemli geçim kaynağı olduğuna dikkati çekerek, "Bulanık domatesinin tohumu ve yetiştirilmesi organiktir. Çekirdeğinin fideleme yöntemiyle önümüzdeki yıl tekrar toprakla buluşması, babadan dededen kalma tohumlarla üretimin yapılması dolayısıyla her zaman sofralarda aranan bir lezzet oluyor." diye konuştu.

Mahalle muhtarı Ökkeş Kaya ise yetiştirilen domatesin bölgede çok bilindiğini anlatarak, "Her birinin ağırlığı ortalama bir kilogramdır. Bunun nedeni de yöremiz havadar ve sulak bir bölge olduğu için yeterince su verilebilmesi dolayısıyla iri domatesler yetişiyor." ifadesini kullandı.

Dedesinden kalma tohumlarla 17 yıldır domates üreten Abdullah Okumuş da ata tohumlarıyla üretimin önemine vurgu yaptı.

Domateslerinin lezzet ve kalitesinin her yönüyle farklı olduğunu vurgulayan Okumuş, "Hal ya da marketlere gittiği an, ertesi güne kalmadan satılır. Mahallenin domatesleri kaliteli olduğu için iyi verim alabiliyoruz." dedi.

Kaynak: KAHRAMANMARAŞ (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
21/08/2020
Etiketler
kahramanmarashaber, kahramanmaraş, kahramanmaraştarım, domates, bulanıkdomates
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Yeryüzü Doktorları Derneğinden Suriye\'de ücretsiz sağlık hizmeti
Yeryüzü Doktorları Derneği, Suriye’nin Tel Abyad, Azez ve Afrin bölgelerinde kurduğu kliniklerde ücretsiz sağlık hizmeti ve ilaç desteği veriyor.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96’ncı yıl dönümü törenlerle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96’ncı yıl dönümü, törenlerle kutlandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalya’da sahte internet sitesiyle tatilcileri dolandırdığı öne sürülen 15 zanlıdan 13’ü tutuklandı
ANTALYA HABERLERİ, Antalya ve Muğla’daki otellerin ismini kullanarak açtıkları sahte internet sitesiyle, tatil yapmak isteyen yaklaşık 1500 kişiyi dol..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
HAYDİ, HALİDE’NİN DÜNYASINA RENK KATALIM…
Gökyüzünün mavisinden, ağaçların yeşiline, gökkuşağının tüm renklerinden evinin duvarlarının pembesine kadar hayatın her rengiyle yeni tanıştı Halide ..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.