Kahramanmaraş Kalesi’nde kitap okuma etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, öğrencilerle kitap okudu.
Paylaş

Hayrettin Güngöröğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kahramanmaraş Kalesi'nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlik öncesi öğrencilerle kaleyi gezen Güngör, çocuklarla sohbet ederek kale hakkında bilgi verdi. Daha sonra kalede bulunan ağaçların altında öğrencilerle Cahit Zarifoğlu'nun bir kitabını okuyan Güngör, onlara okudukları eserlerden sorular yöneltti.

Kahramanmaraş'ın şiir ve edebiyatın başkenti olduğunu dile getiren Güngör, öğrencilere boş vakitlerinde kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Güngör şunları kaydetti:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR

"Bugün minik yavrularımızla beraber kitap okuma alışkanlığını ve onların motivasyonunu artırmak için bir araya geldik. Bu yıl 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Haftası'nı düzenliyoruz. Aynı zamanda şehrimizin bu değerini UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil ederek bunu hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimizde yetişmiş çok değerli şairlerimiz ve yazarlarımız var. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Hayatta olanlara da hayırlı ömürler diliyoruz."

Etkinliğe katılan 10 yaşındaki Ali Eren Mimsin de program için ilgililere teşekkür etti. Programın ardından Güngör, etkinliğe katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA Kahramanmaraş Haberleri

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
24/10/2020
Etiketler
kahramanmaraşhaberleri, ogesti, kahramanmaraş, kitapokuma
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Kahramanmaraş’ta örtü yangınına müdahale ediliyor
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesindeSumaklı ve Güdeli mevkilerinde çıkan örtü yangınına müdahale ediliyor.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Antalyaspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını tamamladı
Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig’in ilk haftasında yarın konuk edeceği Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Türkiye Tabipler Birliğinden \"65 yaş\" uyarısı
Türkiye Tabipler Birliği(TTB), pandemi sürecinde yapılan kısıtlamaların 65 yaş ve üzeri vatandaşların beden ve ruh sağlığını olumsuz etkilediğini dile..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Akdal’ın naaşı Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı
Zeytin Dalı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK/YPG’nin gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Akdal’ın naaşı memleketi Kahra..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.