Kahramanmaraş’ta toplu taşımada HES kodlu dönem başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada kullanılan Kahramankart’ları HES kodu ile entegre ediyor.
Paylaş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada kullanılan Kahramankart'ları HES kodu ile entegre ediyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, temassız kredi kartı ve Kahramankart sistemine entegre edilecek HES kodu uygulamasının 15 Aralık'ta başlatılacağı belirtildi.

HES kodunun nasıl alınacağı ve Kahramankart sistemine  nasıl tanımlanacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İçişleri Bakanlığı'nın 'Şehiriçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması' genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararınca, şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların seyahat kartlarını HES Kodları ile entegre etmeleri yönünde karar alınmıştır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Vatandaşlarımız Kahramankart ya da kullandıkları temassız kredi kartlarını Büyükşehir Belediyemiz internet sitesi üzerinden basit bir şekilde HES Kodları ile eşleştirebilmektedir. Bu sistemle temaslı vatandaşların ulaşım kartları, izolasyon süreleri boyunca otomatik askıya alınacaktır."

Açıklamada, HES kodu ile Kahramankart eşleştirmesini 15 Aralık Salı gününe kadar tamamlamayan vatandaşların genelge gereği toplu taşıma araçlarından yararlanamayacakları ifade edildi.

Maraş Haber AA

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
13/12/2020
Etiketler
kahramanmaras, haberler, marashaber, gundem
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Osmaniye’de kısıtlamayı ihlal edip bir evde kumar oynayan 13 kişiye 40 bin 950 lira ceza
Osmaniye’de bir evde kumar oynadığı belirlenen 13 kişiye sosyal mesafe yasağını ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplam 40 bin 950 lira ceza kesildi.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
TÜSAD, Salgın Kontrolünün Kaybedilmesinden Endişeli
Koronavirüs mücadelesinde korunma tedbirlerinin önemine bir kez daha dikkat çeken TÜSAD, “Mesafe, hijyen ve maske kurallarının rehavete kapılmadan uyg..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Terör örgütü YPG/PKK’ya aralıkta ağır darbe
Türkiye’nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için bebek ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik aralık ayında dü..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Osmaniye’de limon yüklü tır devrildi
OSMANİYE HABERLERİ, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde devrilen limon yüklü tırın şoförü yaralandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.