OKÜ’nün TÜBİTAK ödüllü elektrikli aracı yeniden yapılıyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencilerince tasarlanan ve geçen yıl yerleşkede park halindeyken yanan TÜBİTAK ödüllü “EKARTE“ isimli araç, öğrencilerin çabasıyla yeniden yapılıyor.
Paylaş

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencilerince tasarlanan ve geçen yıl yerleşkede park halindeyken yanan TÜBİTAK ödüllü "EKARTE" isimli araç, öğrencilerin çabasıyla yeniden yapılıyor. 

OKÜ IARES Kulübü öğrencileri, geçen yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında "Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik Ödülü"ne layık görülen araçlarını atölyede eskisinden daha güçlü hale getirmek ve proje yarışmalarına katılabilmek için 3 aydır çalışıyor. 

osmaniye araba

OKÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl bataryasında oluşan teknik sorun nedeniyle yanan aracın yeniden çalışır hale gelmesi için öğrencilerin ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Demir, adeta yeniden yapılan araçlarının eylül ayı içerisinde TÜBİTAK tarafından düzenlenecek Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması'na katılacağını kaydetti. Yarışmaların ülke genelinde yerli ve milli aracın yapılması ile öğrenci yetiştirilmesi için önemli olduğunu ifade eden Demir, yarışmalara 6 öğrencileriyle birlikte katılacaklarını aktardı.

OKÜ IARES Kulübü Başkanı İsa Şahin de araçlarının tamiri konusunda arkadaşlarının gösterdiği özverili çalışmadan dolayı mutlu olduğunu söyledi.  Aracın geçen yıl yanmasından dolayı arkadaşlarının çok etkilediğini belirten Şahin, üniversitenin desteği ile aracı yeniden yaparak bu yıl TÜBİTAK yarışlarına hazırladıklarını anlattı. Aracın motorunun yüzde yüz yerli imalat olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Yarışmalarda aracımızın hızını 75 kilometreye yükseltip tur sayımızı da artırmaya çalışacağız. Bu seneki hedefimiz maksimum 30 tur atmaktır. Her tur 2 kilometre. Toplamda 60 kilometrelik bir menzil bizi bekliyor. 60 kilometrenin her bir metresinin tadını çıkararak izleyenlere keyif vererek bu işin hakkını vererek tamamlayıp dönmeyi düşünüyoruz." 

Şahin, TÜBİTAK’ın Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde geçen yıl 15’incisi düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında "Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik Ödülü"ne layık görülen aracın bu yıl daha büyük başarı elde edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: OSMANİYE (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
26/08/2020
Etiketler
osmaniye, elektrikliaraba, okü, osmaniyehaber
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Mersin Büyükşehir Belediyesine grev kararı asıldı
Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, toplu iş sözleşmesinin (TİS) zamanında imzalanmaması nedeniyle grev kararı aldıklarını söyledi.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
MDOB, Oda Orkestrası konseriyle sanatseverlerle buluştu
MERSİN HABERLERİ, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Oda Orkestrası konseriyle sanatseverlerin karşısına çıktı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana’da aranan 152 kişi yakalandı
SON DAKİKA Adana’da düzenlenen uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranan 152 kişinin yakalandığı bildirildi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Osmaniye ve Mersin’de Kovid-19 tedbirleri denetimi sürüyor
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre ’’kırmızı’’ kategoride yer alan Osmaniye ve ’’turuncu’’ kategoride yer alan Mersin\'de, salgınla ..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.