Osmaniye’de kadınlar topladıkları papatyaları ilaç ve kozmetik sektörü için kurutup satıyor

Osmaniyeli kadınlar, dağ ve tarlalardan toplayıp kuruttukları papatyaları ilaç ve kozmetik sektörüne satarak gelir elde ediyor.
Paylaş

Kadirli ve Sumbas ilçelerinde kadınlar, sabahın erken saatlerinde papatya toplamak için dağ ve tarlaların yolunu tutuyor.

Doğadan topladıkları papatyaları temizleyen kadınlar, daha sonra evlerinin dam ve avlusuna sererek 3 gün çiçekleri kurumaya bırakıyor.

Kuruma işlemleri tamamlanan papatyalar, paketlenerek ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere kilogramı 25 liradan satılıyor.

Kadınlar papatya sayesinde hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

- "Yöremizde yılda ortalama 10 ton civarında papatya toplanıyor"

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine, yörede kadınların her yıl mayıs ve haziranda kırsal bölgelerde açan papatyaları topladığını söyledi.

Belirli işlemlerin ardından papatyaların ekonomiye kazandırıldığını dile getiren İspir, "Yöremizde yılda ortalama 10 ton civarında papatya toplanıyor. Zahmetli iş ama üretime önemli katkısı oluyor." dedi.

Asile Kocaispir de her yıl doğada kendiliğinden yetişen papatyaları tek tek topladıklarını söyledi.

Ayıklama ve kurutma işleminin ardından papatyaları paketlediklerini anlatan Kocaispir, ürünün kilogramını 25 liradan satarak aile ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Papatya alımı yapan Ömer Arslantaş da yılda ortalama 3 ton kurutulmuş papatyayı İzmir'e gönderdiğini, ürünün burada ilaç ve kozmetik sektöründe değerlendirildiğini kaydetti.

                                                                                                                                                 OSMANİYE (AA) 

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
22/05/2021
Etiketler
ogesti, osmaniye
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Yerli bot, ’’mavi vatan’’ın koruyucu kartalları için göreve hazır
Antalya Serbest Bölge’de üretilen, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterine girecek özgün ve yerli tasarım 122 sahil güvenlik botundan ilki testleri başarıyla geçti.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Türkiye’deki en büyük lavanta bahçesi Kahramanmaraş’ta
Kahramanmaraş’ta Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Afşin Belediyesi arasından ’Lavanta Kokulu Memleketim’ projesi düzenlenen törenle imzalandı..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Mersin’de şiddet mağduru kadınlar ’’Bir Damla İyilik’’ projesiyle meslek sahibi olacak
Mersin Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen ’’Bir Damla İyilik’’ projesiyle şiddete mağduru ve ekonomik zorluk yaşayan kadınlara mesleki eğitim veril..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana Valisi Süleyman ELBAN’ın Yeni Yıl Mesajı
Adana Valisi Süleyman Elban, Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Elban mesajında 2020 yılında yaşanan olumsuz durumların, 2021 Yılında yaşanmama..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.