Uluslararası Adana Lezzet Festivali 8-10 Ekim’de düzenlenecek

Adana Valiliği tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali 8-10 Ekim’de gerçekleştirilecek.
Paylaş

Vali Süleyman Elban, yazılı açıklamasında, birbirinden güzel lezzetleri bünyesinde barındıran Adana'nın, Türk mutfağının önemli merkezlerinden olduğunu belirtti.

Kentin bu potansiyelinin daha da geliştirilerek önemli bir gastronomi destinasyonuna dönüştürülmesi amacıyla 2017 yılında lezzet festivalinin ilkini gerçekleştirdiklerini anımsatan Elban, Adana'nın zengin mutfak kültürünün bilinirliğinin artırılmasını ve bunun geleceğe taşınmasını hedeflediklerini ifade etti.

Elban, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yıl festivali dijital platformda gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Geçen bir yıllık süreçte pandemi koşullarında yaşanan olumlu gelişmelerle bu yıl 8-10 Ekim'de 5. kez düzenlemeyi planladığımız Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde, festival coşkusu yerli ve yabancı tüm misafirlerimizin katılımıyla kaldığı yerden devam edecek. Koronavirüsle mücadelede büyük yol katetmiş olsak da salgın tamamıyla bitmiş değil. Bizler tüm şartları düşünerek hazırlıklarımızı yapıyor, tedbirleri şimdiden düşünüyoruz. Konuklarımızın da aynı hassasiyet içerisinde olacağına inanıyoruz. Festivale katılacak misafirlerimizi Adana'da en iyi şekilde ağırlamanın, onlara Adana insanının misafirperverliğini, cana yakınlığını göstermenin heyecanını daha şimdiden yüreklerimizde hissediyoruz. Siz değerli lezzet tutkunlarını da bu heyecanımıza ortak olmak, Adana'nın dillere destan lezzetlerini tatmak ve festival coşkusunu doyasıya yaşamak için Adana'ya bekliyoruz."

Lezzet festivalinde, yemek atölyeleri, söyleşiler ve yemek şovları gerçekleştirilecek.

                                                                                                                                                 ADANA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
07/07/2021
Etiketler
ogesti, adana
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Suriyelilerin Kurban Bayramı öncesi Sınır Kapısı’ndan ülkelerine geçişlerinde yoğunluk sürüyor
Suriyelilerin Kurban Bayramı öncesinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ülkelerine geçişleri devam ediyor.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
İHH tarafından İdlibli ailelere gıda kolisi ve battaniye dağıtıldı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kuveyt merkezli Şeyh Abdullah El Nuri Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib bölgesindeki ailelere ..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Aile Hekimlerinden “Şiddet Yasası” Talebi
Sondakika... İzmir’de 2 aile hekiminin maske uyarısı yapmaları üzerine saldırıya uğramalarına Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu(AHEF)’ndan büyük t..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
TBMM Başkanı Şentop’tan ’Ebüzziya Ailesi’ Sergisi’ne Ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat’ta devam eden, Ebüzziya Ailesi’nin 150 yıllık matbaacılık ser..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.