1
EKONOMI
Pandemide kiralık araçlara talep Yüzde 23 arttı
2020 yılında araç kiralama talebi 2019’a kıyasla Yüzde 23 artış gösterdi. Online araç kiralama platformu Otorento’nun verilerine göre havalimanlarından yapılan kiralamalar azalırken, şehir merkezlerinde yapılan kiralamalarda büyük artış görüldü.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Domates ihracatında Rusya’nın 50 bin ton yeni ihracat kotası kısa sürede yürürlüğe girecek
Antalya’nın Kumluca ilçesinde domates ihracatıyla ilgili sorunların değerlendirildiği toplantıya telefon aracılığıyla katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın 50 bin ton yeni ihracat kotasının kısa bir süre içinde yürürlüğe gireceğini bildirerek, ’’Birebir konunun takipçisiyim. Ancak biz kotanın tamamen kaldırılmasından yanayız. Şimdi bunun çalışmalarını yapıyoruz.’’ dedi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İGİAD’ın 2021 Yılı İnsani Geçim Ücreti (İgü) 4.134 Tl oldu
Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da ortalama büyüklükte bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için insani geçim ücreti (İGÜ), 2021 yılı için 4.134 TL olarak belirlendi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Sosyal Koruma Kalkanı ile 9 ayda yaklaşık 45,5 milyar lira destek verildi
Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde 31 Aralık sonu itibarıyla 3 milyon 582 bin 455 çalışanın hesaplarına 23 milyar 371 milyon 396 bin 994 lira Kısa Çalışma Ödeneği yatırıldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin CESUR’un 2020 Yılı değerlendirmesi ve Yeni Yıl Mesajı
İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur,’’Değerli Isparta’lı hemşerilerim, ülkemizin dört bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımız; üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor ve yeni bir yıla giriyoruz.’’ ifadeleri ile başladığı konuşmasının tam metni için aşağıya bakabilirsiniz.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Kahramanmaraş’ta üretici kadınlara destek belediyeden
Elbistan Belediyesi kadın üreticilerin ürettiği ürünleri satın alarak, tüketiciye ulaştırmaya başladı.Yerli üreticilerden satın alınan salça, tarhana ve reçel gibi birçok yöresel ürün, oluşturulan tanzim satış noktasının raflarında yerini aldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
2020’de dijital basında en çok hangi haberler yer aldı?
21. yüzyılın dünya için en uzun ve zorlu yılı olmaya aday 2020’nin bitişine sayılı günler kaldı. Covid-19 salgını başta olmak üzere; iklim krizlerinden siyasi tartışmalara pek çok konu gündeme taşınırken, B2Press Online PR Servisi yaklaşık 49,4 milyon haberi analiz ederek, dijital basında en çok yer alan olayları ve siyasi isimleri açıkladı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Türkiye’den Çin’e gidecek ilk ihracat treni İstanbul’dan uğurlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ’’Trenimiz Toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edecek. 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeden geçerek 12 günde yükünü Çin’e ulaştıracak’’ dedi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Trendyol tedarikçilerinden Türkiye’nin dört yanına 60 milyon ürün
Trendyol tedarikçileri, kasım ayında Türkiye’nin dört bir yanına 60 milyon ürün satışı gerçekleştirdi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Seyhan’da küçük üreticiye organik gübre desteği
Adana’nın Seyhan Belediyesi tarafından kurulan kompost üretim tesisinde elde edilen organik gübre, küçük üreticiye ücretsiz verilecek.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Sabancı Holding, Teknosa’daki hissesinin yüzde 10,28’lik kısmını halka arz edecek
Sabancı Holding CFO’su ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Barış Oran, ’’Sabancı Holding’in halen Teknosa’da sahip olduğu yüzde 60,28 oranındaki hissenin yüzde 10,28’lik kısmı Borsa İstanbul’da halka arz edilecek ve buradan sağlanacak kaynağın tamamı Teknosa’da nakit sermaye artışında kullanılacak.’’ dedi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Keçiören Belediye Başkanı Altınok pazarları denetledi
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik kısıtlamaların gelmesiyle birlikte semt pazarlarında fiyat ve kalite denetiminde bulundu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Sokağa çıkma kısıtlamalarından şehirlerarası seyahatler etkilenmeyecek
Obilet.com, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 20 Kasım 2020’den itibaren geçerli olacak şekilde getirilen yeni sokağa çıkma kısıtlamaları çerçevesinde, şehirlerarası seyahatlerin durumdan etkilenmeyeceğini paylaştı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Berat Albayrak İstifa Etti
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Olayla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Mısırlı Gazeteciden Türkiye Açıklaması, ’’Biden Erdoğan’ı Düşürecek mi?’’
Mısırlı Gazeteciden Türkiye Açıklaması, ’’Biden Erdoğan’ı Düşürecek mi?’’ Mısırlı Gazeteci Sabır Meşhur, Biden’in zaferi sonrası nasıl bir yol izleyebileceğini yorumladı. Türkiye’nin zayıf noktalarını Kullanacak mı? Türk Medya’sının durumu ne olacak?
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Dr. Aylin Cesur, TBMM konuşmasında, ’’başkanlık sistemine ve hükümete yüklendi’’
Alacakların yeniden yapılandırılması teklifi TBMM’de görüşülürken, Meclis kürsüsünden esnafın ve işsizlerinin durumunu dile getiren İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, konuşmasında ekonominin geldiği durum için başkanlık sistemine ve hükümete yüklendi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Görevden Alındı
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı.Yerine Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Çavuşoğlu, Bosna Hersek ve Hırvatistan Dışişleri Bakanları ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic ve Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grliç Radman ile görüştü.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Akbank, İzmir’deki depremden etkilenen müşterilerinin kredi taksitlerini erteleyecek
Akbank, İzmir depreminden olumsuz etkilenen müşterileri için kredi taksit ve kredi kartı ödemelerini 3 aya kadar faizsiz erteleyeceğini duyurdu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Koronavirüs aşısı AB ülkelerine eşit şekilde dağıtılacak
Dünya genelinde koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Vaka artışlarıyla dikkat çeken Avrupa ülkeleri ise karantina ve OHAL kararları gibi sıkı tedbirlerle mücadelesini sürdürüyor. Son olarak Avrupa Birliği, koronavirüse karşı geliştirilecek aşıların adil dağıtımı konusunda üye ülkelerle anlaşmaya vardı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Tügiad Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır? Enerya, abonelerin, alacakları küçük önlemlerle hem doğal gaz faturasında önemli oranda tasarruf sağlayabileceklerini hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olabileceklerini bildirdi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Emlakçılık meslek olarak kabul edildi, genç istihdamın önü açıldı
Türkiye’de 60 bini kayıtlı yüz binin üzerinde emlakçıyı ilgilendiren düzenleme 14 Ekim’de yürürlüğe girdi. Artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapılamayacak.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Haluk Tatar’ın Bu Haftaki Konuğu Taylan Yıldız Oldu
Haluk Tatar’ın Bu haftaki Youtube yayınlarına Taylan Yıldız Konuk oldu. Canlı yayında gençlerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, TOGG, Savunma, Gelişim konuları üzerine geçen canlı yayın devam ediyor. Katılmak için İçeirğe tıklayınız.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Karadeniz’deki keşifle konutlardaki gaz tüketiminin tamamı yerli kaynakla karşılanabilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’de keşfedilen Doğalgaza ek olarak aynı kuyudan çıkan 85 Milyar metreküplük bir doğalgaz rezervinin bulunduğu müjdesi ile Tuna - 1 kuyusunda Toplam 405 Milyar metreküplük bir doğalgaz bulunduğu öğrenildi. Bu da Türkiye’nin Yıllık konutlarda kullandığı doğalgaz oranının 25 katı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
CEPTETEB’e ’En İyi Bireysel Bankacılık Dijital Platformu’ ödülü
Türk Ekonomi Bankası (TEB), dijital bankacılık platformu CEPTETEB ile Global Finance Dergisi’nin her yıl düzenlediği ve en başarılı bankacılık hizmetlerini ödüllendirdiği ’En İyi Dijital Banka Ödülleri 2020’ kapsamında ’En İyi Bireysel Bankacılık Dijital Platformu’ ödülünü aldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Burdur’da eylül ihracatı 19 milyon 808 bin 70 dolar oldu
BURDUR HABERLERİ, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’da eylül ihracatının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,34 artış gösterdiğini bildirdi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Yılın 8 ayında “Made in Sakarya“ damgalı 109 bin 242 araç ihraç edildi
Sakarya’da ocak-ağustos döneminde 109 bin 242 otomotiv ihraç edilerek, ülke ekonomisine 2 milyar 184 milyon 229 bin dolar döviz girdisi sağlandı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Rönesans’ın Rusya’daki projesine yeni ödül
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Rönesans, yurt dışında gerçekleştirdiği projelerle ödül kazanmaya devam ediyor.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Kapasite kullanım oranı salgın öncesi döneme yaklaştı
İmalat sanayi kapasite kullanım oranı (KKO) üst üste altı aylık yükselişle eylülde yüzde 74,6’ya çıkarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın öncesi dönem seviyelerine yaklaştı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.